CIA sluist 10.000 nazi-misdadigers
naar Amerikaanse oorlogsindustrie.
 
WERELD NIEUWS DOOR PETER

Door Peter Mertens, 15 oktober 2002*


In 1942 moet Allen Dulles, advocaat en huisvriend van de familie Bush, de naam van de familie uit de pers houden nadat officieel was vastgesteld dat "grote delen van Prescott Bush's rijk hebben geopereerd voor nazi-Duitsland en hebben bijgedragen aan de Duitse oorloginspanningen." Het jaar daarop wordt hij hoofd van de inlichtingendienst OSS (voorloper van de CIA). Hij ontmoet in Zwitserland Himmlers adjudant, Karl Wolff. Ze werken drie projecten uit om nazi's naar de VS te sluizen.Het eerste CIA-project is de Displaced Persons Act, een immigratiecampagne die tussen 1948 en 1952 een half miljoen Oost-Europeanen naar de VS brengt. Onder hen 10.000 nazi-oorlogsmisdadigers: hooggeplaatste officieren van het Hongaarse IJzeren Kruis, het Bulgaarse Legioen, de Organisatie van Oekraïense Nationalisten van Stephan Bandera, het Litauwse Legioen en de Witrussische Brigade. De meeste vormden Waffen-SS-divisies en zijn schuldig aan sadistische moorden op communisten, joden en andere burgers.


De Hongaar Laszlo Pastor vertegenwoordigde tijdens de oorlog in Berlijn de regering van de Hongaarse fascist Ferenc Szalasi. In 1972 wordt hij door George H.W. Bush sr., toen voorzitter van de nationale raad van de Republikeinen, benoemd tot voorzitter van de Republican Nationalities Council.


Pastor opent de deuren voor Oost-Europese nazi-misdadigers. Zoals Nicholas Nazarenko, officier bij de Waffen-SS in Roemenië en gespecialiseerd in het 'ondervragen' van politieke gevangenen. Of Radi Slavoff, spreekbuis van Ivan Docheff, oprichter van het nazistische Bulgaars Legioen. Of Florian Galdau, priester van de Roemeense IJzeren Garde die er prat op gaat dat hij duizenden Roemeense oorlogsmisdadigers naar de VS heeft geholpen. Walter Melianovich vertegenwoordigt de Byelorussian-American Association die de lof zingt van de beulen van de Witrussische Brigade, een eenheid van de Waffen SS.


Dat clubje wordt in 1988 de kern van George H.W. Bush's verkiezingscampagne voor het presidentschap.
Slavoff is voorzitter van "Bulgarians for Bush", Galdau van "Romanians for Bush" en Melianovich van "Ukrainians for Bush".


Project Paperclip: biologische oorlogsvoering en massavernietiging.

Dulles en zijn vrienden van het Amerikaanse oorlogsdepartement zetten ook een tweede top-secret programma op: 'Project Overcast', later herdoopt tot 'Project Paperclip'. Doel is het opsporen en recruteren voor de Amerikaanse oorlogsindustrie van nazi-wetenschappers, raketspecialisten, biologische en chemische oorlogsspecialisten, atoomonderzoekers en uranimium-specialisten.


Uit een document van 2 juni 1953 blijkt dat op dat moment minstens 820 nazi's naar de VS waren overgebracht via Operatie Paperclip. Onder hen nazi-majoor-generaal Walter Emil Schreiber, de man die op gevangenen experimenteerde met gangreen-gas, typhus-virus, drugs, ijswater, lage-drukkamers.


 V2


Hij komt terecht op de Air Force School of Medecine in Texas. Nazi-majoor-generaal Kurt Blome, gespecialiseerd in biologische oorlogsvoering en experimenten met pest-vaccins wordt tewerkgesteld in het US Army Chemical

Werner Von Braun (rechts) in Fort Bliss, Texas. Hij sleutelde met Walter Dornberger aan de Duitse V2-raketten in Peenemunde.


20.000 krijgsgevangen uit de concentratiekampen Dora en Nordhausen kwamen daarbij om. De advocaat van de Bush-familie, Allen Dulles schakelt beide heerschappen samen met duizenden andere nazi-misdadigers in de Amerikaanse oorlogsindustrie in.

Dornberger komt terecht bij Bell Aircraft (Bell Textron), Von Braun wordt directeur van het Nasa Marshall Space Flight Center. (Foto archief Solidair)

Werner Von Braun werkte in Peenemunde aan de Duitse V2-raketten onder generaal Walter Dornberger. Ze worden mee verantwoordelijk geacht voor de dood van 20.000 gevangenen uit de concentratiekampen Dora en Nordhausen. Het Amerikaans Leger haalt ook tonnen V2-raketten, technische documenten en 1.200 Duitse raketspecialisten naar de VS. Dornberger komt terecht bij Bell Aircraft (Bell Textron) en werkt mee aan het ICBM-programma van het Amerikaans leger. Von Braun wordt zelfs directeur van het Nasa Marshall Space Flight Center.


Daarmee haalt het Oorlogsministerie experten in biologische oorlogsvoering en massavernietigingswapens, die hun 'specialiteit' in dienst van Hitler op miljoenen mensen hadden uitgetest, naar de VS. Zij ontwikkelen mee de biologische wapens die de VS tegen Griekenland, Korea en Vietnam zal inzetten.


Ook George H.W. Bush's vriendenclub is actief in die kringen. Pasztor, Nazarenko en Melianvich maken alle drie deel uit van de wapenlobby Coalition for Peace Through Strength van de American Security Council (ASC). De ASC is een militair-industrieel initiatief van onder meer Aircraft Industries Association, Standard Oil, Honeywell, U.S. Steel en United Fruit. De ASC ijvert openlijk voor "een onverwachte nucleaire aanval tegen de Sovjet-Unie".


Na 11 september 2001 bereiken ze eindelijk hun doel:

De Amerikaanse senaat en kamer keuren het eenzijdig en eerste gebruik van kernwapens als officieel beleid goed.


Operatie Sunshine: specialisten in de oorlog tegen terrorisme.

Het koninginnestuk van Allen Dulles is Operatie Sunshine. Reinhard Gehlen was führer van het Duitse spionagenetwerk in Rusland (Fremde Heere Ost) en dus Hitler's belangrijkste inlichtingenofficier aan het Oostfront. Hij haalde zijn informatie vooral door wreedaardige ondervragingen van oorlogsgevangenen. Marteling, uithongering en moorden onder Gehlen kostten 4 miljoen Sovjet-krijgsgevangenen het leven. Hij stelde de Amerikanen voor om samen te werken tegen het communisme en maakte een verlanglijstje op met nazi-agenten. Op 22 augustus 1945 brengt het persoonlijke vliegtuig van de Amerikaanse generaal Smith hem naar de VS. In de tien daarop volgende jaren spendeerde de CIA minstens 200 miljoen dollar en betaalde ze 4.000 full-time undercover-krachten om het spionagenetwerk van Gehlen achter de linies voor de Amerikanen te laten renderen.


SS Sturmbannführer Aloïs Brunner was top-expert voor deportaties van 'terroristen': communisten, vakbondsleiders en joden. Hij was de architect van de getto's en het treintransport naar de concentratiekampen. Hij wordt rechtstreeks verantwoordelijk geacht voor de dood van 128.500 mensen.


Zij hebben concepten ontwikkeld als 'oorlog tegen terrorisme' en 'bevrijdingsstrijd tegen schurkenstaten'.

De CIA zet deze experten in de 'strijd tegen het terrorisme' aan het werk in Fort Bragg. Dat wordt de uitvalsbasis van George H.W. Bush die vanaf 1981 alle geheime operaties van de CIA leidt onder de naam "counter-terrorism". Een halve eeuw lang hebben de nazi's in Fort Bragg, in de Nasa, in het militair industrieel complex, in de wapenlobby's en in de CIA undercover moeten werken. Zij hebben concepten ontwikkeld als 'oorlog tegen terrorisme' en 'bevrijdingsstrijd tegen schurkenstaten'. Bij de val van de Sovjet-Unie in 1989 kraaiden zij een eerste keer victorie. Na 11 september 2001 een tweede keer.


Want toen beslisten hun vrienden Bush, Cheney en Rumsfeld om alle concepten van 'preventieve oorlog', 'nucleaire aanval', en 'repressie tegen het binnenlands terrorisme' als officiële politiek van de VS toe te passen.Noten:

1- Carla Binion, Nazis and Bush family history, Online Journal, 21-12-00.

2- Andreas von Bülow, In Namen des Staates. Piper Verlag, 2002, blz. 377.

3- Christopher Simpson, Blowback: America's recruitment of nazis and its effects on the Cold War. Collier Books, 1989, blz. 201-202, 215-216.

4- Russ Bellant, Old Nazis, the New Right and the Reagan Administration. Political Research Associates, 1989, blz. 10-11.

5- John Loftus, Mark Aarons. The Secret War Against the Jews. St Martin's Press, 1997.

6- Christopher Simpson, o.c., blz. 273-274.

7- Russ Bellant, o.c., blz 10-17.

8- Carla Binion, Nazis and the Republican Party, Online Journal, 28-01-00.

9- Covert Action, Special: nazis, the Vatican, and CIA, 25/'86., blz. 23-26.

10- Simpson, o.c., blz 27-31. Robert Sherill,

11- Russ Bellant, o.c., Part II, blz. 4.

12- Simpson, o.c., blz 44.

13- Simpson, o.c., blz 53.

14- Simpson, o.c., blz 248.

15- Simpson, George Bush Takes Charge. Covert Action Quarterly, nr. 58.

*Een artikel uit het weekblad Solidair.